5 évesek lettünk - Infografika

A www.naptarletoltes.hu weboldal 2011. augusztus 3-án indult, bár a domainnév 1 nappal előbb került bejegyzésre. A naptárletöltés egy INGYENES, online, nyomtatható naptárt készítő, PDF generáló szolgáltatás. Bárki, gyorsan és egyszerűen, különféle méretű és formátumú éves, magyar ünnepnapokat, névnapokat és holdfázisokat tartalmazó asztali-, fali- és kártyanaptárakat készíthet. Örömmel tölt el minket, hogy a naptarletoltes.hu weboldalon - még az alkalmazás 5 éves születésnapja előtt - elkészült a százezredik (100.000) egyedi fényképes naptár. Az alábbi, vidám infografika kiváló betekintést nyújt a weboldal teljesítményébe. Köszönjük mindenkinek, aki hozzájárult a weboldal sikeréhez!

5 évesek lettünk - Infografika

Statisztikai adatok illetve az infografika leirata

2016. augusztus 3-án 5 éves lett a naptárletöltes.hu ingyenes naptárkészítő és PDF generátor. Idővonal.

2010.

Az ötlet megszületése 2010. Karácsonya. Ezután nem sokkal elkezdődött a fejlesztés időszaka - egy egyedi, különleges programozási megoldással. A naptarletoltes.hu domain bejegyzésére 2011. augusztus 2-án került sor.

2011.

Elstartol a weboldal (www.naptarletoltes.hu) 2011. augusztus 3-án egy kis teljesítményű virutális szerveren. A cél: Mindenki könnyedén személyes ill. egyedi, fényképes, nyomtatható PDF naptárakhoz jusson. A generálás mellett letölthető, előre elkészített tematikus névnapos naptárakkal indul a weboldal (tájképek, NASA, labdarúgás, macskák, kutyák, kifestő, motoros, virágcsokrok és orosz tájkép festészet - Siskin). Egyedi készítésű naptárak 1971-2035 között. Nyomtatható naptárak, saját feltölthető fotókkal, ingyen. Ezen időszakban a felhasználók évi 8-9 ezer naptárt készítenek INGYEN és 30-35 ezer naptárletöltést kezdeményeznek. Nagy sikert aratnak az új prémium naptárak (eleinte csak Olimpiai és Szőke Tisza gőzhajó, majd Robert Capa, Aranycsapat, foci VB/EB, Star Wars, CelebMéter és Keresztrejtvény).

2012.

Holdnaptár, holdfázisok. 2012. ősztől a naptáraink már holdnaptárként is használhatóak. Telihold, újhold, növő hold, fogyó hold jelzésekkel. Ebben az évben 1044 fő részvételével felmérést készítünk, önkéntes alapon (egy online kérdőív segítségével). A felmérésből egyértelműen látható, hogy a weboldalt, illetve a szolgáltatást 36-50 év közötti 42/58% férfi/nő arányban, középfokú vagy felsőfokú végzettséggel rendelkező, átlagkeresetűek használják elsősorban. A szegényebb rétegek a szolgáltatásunkkal ingyen készítenek naptárakat, személyes ajándéknak... családtagoknak, barátoknak, kisebb-nagyobb ünnepekre - legjellemzőbben Karácsonyra.

2013.

2013. szeptember 26-án új szerverre költözünk - az olykor extrémen megnövekedett forgalom miatt. 2013-ban elindul az online öröknaptárunk, mely az alapvető naptárfunkciókon kívül tartalmazza a magyarországi ünnepnapokat, a névnapokat (jelenetéssel) valamint érdekes jeles napokat (amit napi szinten - a főoldalon - Pista bá' ismertet). Az öröknaptárak nyomtathatóak is, mert egyedi nyomtatási stíluslappal rendelkeznek (ajánlott: A4, fekvő tájolás). 2013. Karácsonyán a SKAND-O-MATA (ingyenes skandináv keresztrejtvény készítő weboldal) segítségével nyereményjátékot szervezünk. A szerencsés beküldők UNICEF naptárakat kaptak, ezzel jó ügyet támogatva. A karácsonyi rejtvényünk a mai napig a legnépszerűbbek egyike az ingyenes SKAND-O-MATA rejtvények közül: www.skandomata.hu/naptar.

2014.

Megjelennek a Budapest naptárak. A NAP-TÁR-TÁR-ban, azaz az archívumunkban elérhető tematikus naptáraink bővültek. A naptároldalakon híres budapesti műemlék épületek. A fedőlapon a Parlament. Szuvenírként is kiváló.

2015.

Sokan kedvelik a naptárletöltés oldalt. 2015-re az egyik legnépszerűbb online naptárkészítő szolgáltatás lett Magyarországon - ráadásul ingyenes. Magánszemélyek és cégek is egyaránt kedvelik. 2015-ben 11.000 személyes naptár készült és 45.000 naptár letöltést kezdeményeztek. Az egyedi fényképes naptárak nemcsak Karácsonyra, de szülinapra, névnapra, évfordulóra is kiváló ajándék. Egyszerű elkészíteni és kinyomtatni is. Az öröknaptár oldalakon gyorsnyomtatási lehetőség is van. Környezetbarát, hiszen nem szükséges minden oldalt felesleges kinyomtatni - ha nincs rá szükség.

2016.

Augusztus 3-án ötévesek lettünk.

Az elmúlt 5 év számokban.

1.7 millió oldalmegtekintés történt. 500 ezer (félmillió!) látogató a weboldalon. 102.000 egyedi naptár készült. 240 ezer tematikus PDF naptárt töltöttek le. Számításaink szerint a szerverünkön megközelítőleg 250TB-nyi (terrabyte!) PDF fájl (naptár) készült. A látogatóink 85%-a magyar, és a felhasználóink száma 35%-a budapesti. A naptárkészítésről készült Yourube videónkat 23 ezren nézték meg. A naptárainkat készítő algoritmust is megdolgozták a felhasználók: a leggyorsabb naptárunk 470 milisecundum alatt készült el, míg a leglassabb naptár 2 perc 56 másodperc alatt. A legnépszerűbb naptártípusból 44 ezret készítettek: ez az 5-s típusú, 14 oldalas, álló tájolású falinaptár, A4-es méretben. A Facebook követőink száma jelenleg: 630.

Köszönjük!